BioMar Group tüm zamanların en iyi sonuçlarına ulaştı

2019 yılını kapatırken, Biomar Group satış hacimindeki artışı ve daha güçlü ürün sunumunu yansıtan rekor seviyede gelir ve kazanca ulaştı. Her üç iş kolu da olumlu bir gelişmeye katkıda bulunuyor.

Biomar Group’taki büyüme stratejisinin etkisi, 2019’un tüm yıl sonuçlarını yansıtan bilanço tablosunda açıkça görülüyor. IFRS 16’ya göre uyarlanan EBITDA 2018 yılına göre %15 arttı. Aynı zamanda, yenilikçi ürün sunumlarının olduğu ve ileri seviye yem çözümleri etrafında müşterilerle yakın iş birliğinin büyümeyi de beraberinde getirdiği Somon Birimi sayesinde gelir %8 artış gösterdi.

Biomar Group CEO’su Carlos Diaz yaptığı açıklamada, “İddialı bir stratejiyi somut sonuçlara dönüştürmüş olmak bütün grup için büyük bir başarıdır. Geçtiğimiz sene boyunca kapasitemizi ve küresel varlığımızı genişlettik. Aynı zamanda, oldukça kapsamlı yapısal ve organizasyonel değişikliklerden geçtik. Bu girişimler artık daha geniş bir müşteri tabanına hitap edebilme, daha iyi fiyat/hacim dengesi kurabilme ve bir dizi gelişmiş ürün sunumu yapabilme gibi olumlu sonuçları da beraberinde getirdi. Dahası; müşterilerimizle iş birliği içinde tasarladığımız, sürdürülebilirlik ve sağlık yönünden kazançlara ilişkin güçlü bir profile sahip ürünleri seçmeye hazır olan ve sürekli büyüyen nihai tüketici segmentini hedefleyen ürün porfolyomuzu da genişlettik” dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca kutlamaya değer sonuçlar elde edilse de 2020 yılında kapasite artırmaya ve Biomar Group’un küresel ölçekteki varlığının altını çizmeye devam ediyoruz. Biomar Group halihazırda Avustralya’da yeni bir fabrikayı açıyor ve Çin’deki ikinci fabrika da COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının hemen ardından açılışa hazırlanıyor. Ayrıca, Danimarka ve Ekvador’da kapasite artışının ilan edilmesiyle beraber müşteri taleplerinin karşılanması ve ekstrüde karides yemi ve RAS yemlerinde yeni ürünlerin geliştirilmesi da daha olası hale geliyor.

Carlos Diaz, “Küresel büyüme stratejimize aynen devam ediyoruz. Kesinlikle, yerelde çevik, aynı zamanda küresel gücümüz ile gelecek için inovasyon yapmaya inanıyoruz. Kendimizi %100 su ürünleri yetiştiriciliğine adamanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Bunun gelecekte fark yaratan, müşterilerle geliştirdiğimiz iş birliğinde bizi daha da çevik kılan, sürdürülebilir ve ana şirket hedefimiz olarak etkin bir endüstri gelişimini sürdürmemizde önemli bir etken olacağına inanıyorum” dedi.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız:

Schouw & Co: Financial Report